woensdag 2 april 2014

Heerlijk gefietst vanavond. Een goed uur en iets meer dan dertig kilometer. Gek is dat; een uur hardlopen lijkt veel korter dan een uur fietsten. Zonder twijfel heeft rennen een meer meditatief karakter, mindfulness biking of chi fietsen bestaan dan ook niet. Afijn, de fietsconditie is nog lang niet op orde. Ik heb als doel gesteld om 1250 km te trainen vóórdat we naar de Vogezen gaan en dat wordt nog een hele klus. Net werd ik bijvoorbeeld door een clubje fietsers, bij wie ik even in de slipstream zat, behoorlijk met de neus op de feiten gedrukt toen zij ineens op de pedalen gingen staan. Ik kon hooguit vijftig meter volgen en moest ze toen laten gaan. Het lukte echt niet, zelfs achteraan de groep hangend. Ach, toen ben ik maar gewoon gaan genieten van de ondergaande zon, de vogeltjes en het zachte weer. Een beetje mindfulness eigenlijk en ander wel chi.........

2 opmerkingen:

navidad zei

Troost je, Wim, bij mij draait het fietsen ook niet zoals het hoort. Wat je vertelt is herkenbaar :-) Rustig opbouwen dan maar?

van den Abeele zei

Ken je Strava? Ongetwijfeld wel. Het helpt mij in ieder geval om gemotiveerd en geïnspireerd te blijven. Zowel voor lopen als fietsen. Ook iets voor jou?